Mediation

 MfN registermediator


Als MfN registermediator werk ik in loondienst voor Result Mediation. Alle mediationopdrachten, zo'n 100 trajecten per jaar, worden dan ook uitsluitend via Result Mediation in behandeling genomen. Mediation is het onder begeleiding van een mediator samen aanpakken van een conflict. De mediator stuurt en coacht dit proces, stimuleert de communicatie tussen partijen, helpt impasses te doorbreken en begeleidt partijen bij het vinden van eigen, passende oplossingen. Er ontstaat wederzijds inzicht wanneer partijen constructief met elkaar communiceren en de wederzijdse belangen duidelijk worden. De mediator stelt zich daarbij onafhankelijk en onpartijdig op en biedt ruimte, rust en neutraliteit in de communicatieve afstemming.


 De mediator maakt duidelijke afspraken met de partijen over dat wat besproken wordt tijdens de mediationbijeenkomst.  Alles wat besproken wordt is en blijft vertrouwelijk.


Het mediationtraject wordt meestal niet als een vrijwillige situatie ervaren. Mensen kiezen er immers niet bewust voor om in een conflict betrokken te worden. De deelname aan de mediation is echter wel vrijwillig. Elke deelnemer kan zich op elk gewenst moment terugtrekken uit de mediation.


Naast het mediatorschap ben ik ook actief in het ontwikkelen en het geven van trainingen inzake conflictmanagement.


 

Ga naar de websitepagina van de Raad voor Rechtsbijstand waar ik als mediator sta ingeschreven
Ga naar de website van kwaliteitsregister Mediatorsfederatie Nederland
Ga naar de website van de Nederlandse Mediatorsvereniging
Ga naar de website van Result Mediation Centre

Kennisgebiedcharles.luijten@resultmediation.nl

Result Mediation

Herengracht 213-3

1016 BG  Amsterdam

06 11 39 52 64

Secretariaat:  030 299 62 34

Charles Luijten


COACH / BEDRIJFSMAATSCHAPPELIJK WERKER/VERTROUWENSPERSOON /MEDIATOR© Copyright. All Rights Reserved.